Založ si blog

Milan sa mýli

Milan sa zasa mýli.

Pred štvrťstoročím (teda cca pred 25 rokmi) sa Milan taktiež mýlil. Stáva sa. Mýliť sa je ľudské. A nič ľudské mu nebolo cudzie (rovnako ako Leninovi).
Milan dlhé obdobie podporoval nášho vtedajšieho chorobne mocibažného vodcu, bol jeho pravou rukou, tribúnom a ochrancom. Viackrát mu v kritických momentoch pomohol a obhajoval jeho pochybné praktiky aj vtedy, keď už väčšina národa vrátane jeho súputníkov videla, že vodca klame, kradne a podvádza. Nakoniec aj Milan precitol a pochopil, že vodca je klamár a že lož je jeho bežnou pracovnou metódou. Náš národ tzv. obyčajných ľudí to stálo niekoľko zbytočne pretrpených a stratených mesiacov či rokov navyše.

Aj Milan to nakoniec pochopil – a prestal ho podporovať a nekriticky obhajovať. Verejne sa vtedy pred televíznymi kamerami ospravedlnil národu a so sileným úsmevom vyhlásil, že to ľutuje a sľúbil, že už to viackrát neurobí.

No a vidíte. Robí to zasa. Zas sa mýli.

Ach, Milan, pomýlený Mylan …

OČKOVANCI A PREKONANCI

20.11.2021

Je to jasné. Treba nám rozšíriť slovnú zásobu. Slovník slovenského jazyka. Počas pandémie Covidu sa v tzv. úradnej reči dnes už veľmi často objavuje slovné spojenie označujúce človeka, ktorý je zaočkovaný (proti COVIDu) a potom ďalšiu veľkú skupinu jedincov, ktorí chorobu (COVID) prekonali. Viacslovné formulácie označujúce takýchto jednotlivcov sú dosť [...]

Matovič – inficovaný, zmyslov zbavený

17.04.2021

Znova som raz zhrešil. Porušil som svoju vlastnú prísahu. A zasa som raz sledoval tlačovú besedu nášho spasiteľa. Deväťbolestného Jegora Pomätenoviča ONaNO-a, patróna Slovenska. Nechcem teraz rozoberať obsah a formu jeho vyhlásení ani to, prečo zasa tak vystrájal. Mňa zaujal najmä jeho aktuálny zdravotný stav. Chudáčik. Mal oči plné sĺz a ústa plné nenávisti a [...]

Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte.

28.03.2021

„Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte!“ Povedal svojho času Vasiľ Biľak – blahej pamäti. Bolo to po tzv. normalizácii, krátko po tom, ako zdravé jadro komunistickej strany porazilo oportunistov a revizionistov. „Odpúšťame vám, súdruhovia. Odpúšťame, ale nezabúdame.“ A ešte dávno – takmer 300 rokov – pred Vasiľom tieto slová [...]

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

johanpp

Všetci nemôžu byť filozofmi, ale každý by mal vo vlastnom záujme aspoň desať minút denne rozmýšľať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 413509x
Priemerná čítanosť článkov: 6892x

Autor blogu

Kategórie