Matovičov testovací blud

10. novembra 2020, johanpp, história koronavirus politika Slovensko veda

Ako dlho trvá platnosť negatívneho antigénového testu?

Podľa pôvodného psychotického nápadu predsedu Pomätenoviča to mala byť 1-týždňová priepustka na slobodu. Teda  po tom, ako niekto získa na militarizovanom kontrolnom bode (odbernom mieste) papier o negatívnom výsledku antigénového testu (presnejšie povedané bumažku o podrobení sa násiliu psychofašistického fuhrera) si tento znásilnený nešťastník za odmenu zaslúži trochu radosti – možnosť ísť na poštu, k lekárovi či do práce a do školy. Hurá.
Lenže – zrejme pre veľký úspech – ďalší psychofašistický pomätený nápad predĺžil šmahom ruky (a Úradu vlády) platnosť tejto bumážky o ďalší týždeň.

Teda týmto sa – ako keby s vážnou tvárou – chce tvrdiť, že ešte 14 dní po absolvovaní antigénového testu platí jeho NEGATÍVNY výsledok?
Veď bežne sa pri korona  testoch (väčšinou PCR) na letiskách či pri vstupe na územie iného štátu vrátane Slovenska uznáva platnosť takéhoto dokumentu (negatívneho výsledku testu) maximálne 72 hodín, väčšinou však 48 hodín. Teda ten test nesmie byť starší ako 48 resp. 72 hodín, inak je neplatný.
Aj v profesionálnom športe (hokej, futbal, tenis, cyklistika) v tomto epidemickom svete sa bežne športovci aj tréneri testujú minimálne raz týždenne, platnosť ich negatívnych testov sa NIKDE neuznáva dlhšie ako jeden týždeň.
Akýkoľvek jedinec, ktorý by tvrdil, že človek s negatívnym antigénovým testom je aj po týždni či dokonca 2 týdňoch stále negatívny a môže teda pobehovať po obchodoch, kaderníkoch či výrobných prevádzkach, je buď pomýlený a chorý alebo ide o vedomú lož. Alebo hoax. Fake news.
Nechápem, ako je možné, že si tieto elementárne fakty neuvedomujú tie húfy lekárov, hygienikov a epidemiológov vo všetkých tých pomätenovičovych krízových generálnych štáboch a konzíliach. Alebo si to uvedomujú? A mlčia? Súhlasia s ním? Aj s týmito jeho bludmi a represiami? Boja sa ho?
Prečo?
Myslím si, že ide o najhrubšie a najbrutálnejšie zneužitie právomoci verejného činiteľa (vláda aj s predsedom sú nepochybne verejní činitelia) voči veľkej skupine bezbranných občanov (najmä dôverčivým dôchodcom). Tento trestný čin bude skôr či neskôr spravodlivo potrestaný.

NAKA čaká.

Nie. Toto nie je Rio de Janeiro. Je to veľa horšie.

To nem dopadne dobre.