Matovič klame a zavádza – a zavadzia

24. februára 2021, johanpp, filozofia koronavirus politika Slovensko

Stále klame a zavádza. Odporne a vytrvalo.
Igor Pomätenovič (ONANO) zasa predvádza svoju typickú psychopatologickú taktiku. Klame, prekrúca a zavádza. Nič iné nevie. Ale zas toto vie veľmi dobre až bravúrne.
Najviac to teraz vidno na spôsobe, akým sa zbavuje svojej viny pri odmietnutí prísnejšieho lockdownu v decembri a za následný katastrofický vývoj pandémie na Slovensku. Jeho minister a služobník Marek Krajčí vtedy na základe jednoznačného odporučania odborníkov, konzília a pandemickej komisie predložil na zasadanie vlády návrh na okamžité sprísnenie lockdownu. Minister prosil a plakal (podľa jeho vlastných slov), ale svojich kolegov vo vláde VRÁTANE kolegov z OLANO (a teda aj vrátane predsedu) nepresvedčil. Za tento jeho rozumný a sebazáchovný návrh NEHLASOVALI.
Dnes, po tom ako pribudli tisíce mŕtvych, sa Pomätenovič vyhovára, že kvôli politikárčeniu svojich koaličných partnerov to vláda neschválila. Tvrdí, že títo koaliční zbabelci a prospechári to urobili kvôli svojim percentám preferencií a kvôli tomu, aby boli za „dobrých“. A že jemu (Pomätenovičovi) na rozdiel od nich vždy išlo o zdravie a životy ľudí.

Ale – ak by mu naozaj išlo primárne o životy a zdravie obyvateľov, bolo by bohato stačilo, keby ON osobne – a na jeho povel či pokyn aj všetci jeho (ONANO) ostatní ministri vo vláde hlasovali ZA návrh JEHO prosiaceho, klačiaceho a plačiaceho ministra zdravotníctva. Lenže on – psychofašista, klamár, diktátor a narcis, uprednostnil SVOJE osobné ješitné pohnútky (preferencie, politikárčenie) a svoj image vo verejnosti (resp. na Facebooku) pred životnými záujmami ľudí a štátu. Tejto malokarpatskej republiky, ktorej kvôli nepochopiteľnej hre osudu už rok rozkazuje. Niet očividnejšieho dôkazu toho, že ON OSOBNE NAJVIAC preferuje a ukája svoje osobné psychické a biologické potreby a pudy ako sú sebectvo, pomstychtivoť, túžba po moci, narcisizmus a diktátorstvo. A niečo také bezvýznamné, ako sú zdravie, životy a potreby naozaj obyčajných ľudí (nie potreby Obyčajných Ľudí a Nezávislých Osobností !) sú mu ukradnuté a využíva ich len ako trápnu zásterku na ospravedlňovanie svojich šialených nápadov a rozhodnutí.
Táto jeho osobná pandémia (diagnóza) je čoraz zrejmejšia veľkej väčšine ľudí vrátane tých, ktorí ho na začiatku podporovali, volili alebo s ním spolupracovali. Títo sklamaní a oklamaní neštastníci mu to nikdy neodpustia. Už mu neveria – a spolu s tými, ktorí mu nikdy neverili, ho ako autoritu už nikdy neuznajú. Jeho dôveryhodnosť medzi ľuďmi je minimálna, je zhruba na rovnakej úrovni ako dôveryhodnosť Kotlebu.
Preto sú všetky jeho verejné vyhlásenia, výzvy, vyhrážky či prosby (sic!) kontraproduktívne.

Aj keby teraz po tých všetkých klamstvách a prekrúcaniach, čo za ten rok napáchal, tvrdil nejakú zjavnú do očí bijúcu pravdu (napríklad, že 2+2=4), aj tak by mu už nikto neveril. A keď vyhlasuje nejaké nariadenia, príkazy či zákazy, tak väčšina ľudí už z princípu či inštinktívne bude robiť presný opak. Či už z racionálneho zdôvodneného protestu, alebo ako biologický podmienený reflex na jeho opakované lži a podvody.
Som presvedčený, že keby tie obmedzujúce nepríjemné vládne opatrenia a zákony, ktoré OBJEKTÍVNE počas pandémie pomáhajú a zmierňujú následky epidémie COVIDu, keby tieto nariadenia zvestoval či s pomocou grafov avizoval niekto iný ako tento psychopat – niekto neutrálny, normálny, mentálne stabilný či aspoň ako-tak dôveryhodný, potom by situácia bola oveľa lepšia. Ľudia by oveľa viac týmto opatreniam verili a dodržiavali ich.
Matovič ZAVADZIA. Prekáža tomu, aby sa ľudia začali správať racionálne a zodpovedne.
Matovič zavadzia zdravému rozumu aj vedeckým poznatkom. Triezvemu uvažovaniu a disciplíne. Svojim šialenstvom a anarchiou nakazil a inšpiroval veľa nevinných jednoduchých ľudí. A tí ho teraz nenávidia. Nakazení fanatizmom a nenávisťou už nedokážu racionálne a zodpovedne uvažovať a konať.

To nem dopadne dobre.