Vakcíny a smrť

16. marca 2021, johanpp, koronavirus politika Slovensko svet technológie veda

COVID. Vakcíny.  Krvné zrazeniny. Smrť.

Dnes môžeme sledovať neuveriteľné množstvo lží, poloprávd, demagógie, manipulácie a paniky.
Strachu. Strašenia. Hlúposti.
A to všetko je najmä dôsledkom nízkej vzdelanosti. Vedome pestovanej, odmeňovanej a vychvaľovanej hlúposti.
Všadeprítomných nedoukov. Plagiátorov a opisovačov.
Obzvlášť čo sa týka elementárnych základov matematiky. Logiky. Aritmetiky. O štatistike ani nehovoriac.
Najnovší hit všetkých médií teraz je tvrdenie, že vakcíny proti covidu spôsobujú smrť v dôsledku krvných zrazenín.

Dajme najskôr nejaké fakty. Reálne čísla. Nie od nás. Našim číslam ľudia akosi nechcú veriť. Skúsme preto čísla z Británie a USA.
—-

UK. Veľká Británia. 68 milión obyvateľov. Čísla za 2 mesiace do konca februára 2021. Bude reč o krvných zrazeninách (blood clots) s tým, že zďaleka nie všetky prípady diagnostikovaných krvných zrazenín končia úmrtím (najčastejšie ako mozgová mŕtvica alebo pľúcna embólia).

Spolu bolo v tomto období cca 2 mesiacov v UK podaných 9.7 miliónov vakcín AstraZeneca (Astra) a 11.4 mil vakcín Pfizer/BionTech (Pfizer).
Pri Astre bolo potvrdených 30 prípadov výskytu krvných zrazenín, pri Pfizeri 38. To proporcionálne robí pri Astre asi 3.1 prípadu na 1 milión zaočkovaných, pri Pfizeri asi 3.3 milióna ( o málo viac ako u Astry) .
V bežnej populácii UK sa mesačne v normálnych časoch (pred pandémiou Covidu) vyskytne MESAČNE asi 3 TISÍC diagnostikovaných prípadov krvných zrazenín. Za 2 mesiace tohto roku by to teda bolo odhadom tak 6 tisíc prípadov, čo je 88 prípadov na milión obyvateľov. Ide najmä o ľudí s obezitou, fajčiarov a „lenivcov“ (tých, čo sa málo hýbu, necvičia a pod.)
Antikoncepčné tabletky bežne používané už dlhé roky ženami na Západe (USA, UK) spôsobujú v priemere v jednom prípade z tísíc výskyt krvných zrazením. A tieto tabletky sú príslušnými úradmi uznané a klasifikované ako BEZPEČNÉ a odporúčané. A ženami aj veselo pregĺgané. Aby sme sa dostali na rovnakú mierku (1 milión použití/preglgnutí) ako pri vakcínach vyššie, ide v priemere o 1 tisíc prípadov na milión použití.
A ešte pre úplnosť údaje (predbežné, odhadnuté) pre tých, ktorí sa nakazili Covidom. Tu je už dávnejšie známe a klinicky potvrdené, že Covid vyvoláva aj krvné zrazeniny a smrť. Z celkového počtu 120 miliónov ľudí celosvetovo nakazených (potvrdených testami) Covidom zomrelo 2.6 milióna (dnešné dáta). Inak povedané, z tých, čo sa nakazia Covidom, zomrie vyše 2 % ľudí (každý päťdesiaty). Na Slovensku je to momentálne 2.5%, t.j. každý štyridsiaty. Nie všetci títo neštastníci zomierajú v dôsledku krvných zrazenín.
Celkovo však možno zodpovedne odhadnúť, že pravdepodobnosť (šanca), že po nakazení Covidom zomriete, je minimálne 10 000 krát vyššia ako že zomriete po zaočkovaní vakcínou (hociktorou z tu spomínaných).
Desaťtisíc až stotisíc krát viac úmrtí!
Ešte nerozumiete??

Skúsme ešte takto. Názorne. Ako príklad.

Majme jeden milión ľudí. Bežná priemerná populácia. Náhodná vzorka z niektorej krajiny. Povedzme Slovensko alebo Česko alebo Maďarsko alebo Anglicko.
A porovnajme 4 situácie (štyri scénare) a skúmajme/počítajme, koľko ľudí v priebehu jedného roka utrpí (dostane a medicínsky sa to aj potvrdí) krvnú zrazeninu. Môže alebo nemusí na to zomrieť. Povedzme, že z týchto krvnozrazených zomrie 5 % (každý dvadsiaty).

1. Jeden milión ľudí sa zaočkuje proti Covidu (hociktorou vakcínou). Dvadsať (20) ľudí z toho dostane krvnú zrazeninu. Jeden na to aj ZOMRIE.

2. Jeden milión ľudí sa nakazí Covidom. Dvadsaťtisíc (20 000 !) z nich ZOMRIE.

3. Jeden milión ľudí sa NEnakazí Covidom ani sa NEzaočkuje vakcínou proti Covidu. Štyristo z nich dostane krvnú zrazeninu. Dvadsať z nich ZOMRIE.

4. Jeden milión žien užije (preglgne) za rok 10 balení antikoncepčných tabliet. Tisíc z nich dostane aj krvnú zrazeninu. Päťdesiat z nich ZOMRIE.

Capišto?! Či stále nič? Potom nám niet pomoci.

Vae victis – beda porazeným!

Pozn. Napriek uvedeným prípadom a príkladom je veľmi pravdepodobné ba takmer isté, že výskyty prípadov krvných zrazenín po podaní vakcíny proti Covidu nemajú so samotnou vakcínou nič spoločné. Ide iba o časovú ale nie príčinnú súvislosť. Ako keď ma dve hodiny po zaočkovaní zrazí na chodníku bicyklista a spôsobí mi narazenie ruky s opuchom zápästia. Tej istej ruky, do ktorej mi pichli vakcínu. Je tento opuch vedľajším účinkom vakcinácie? Mám to hlásiť?