Založ si blog

Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte.

 

„Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte!“

Povedal svojho času Vasiľ Biľak – blahej pamäti. Bolo to po tzv. normalizácii, krátko po tom, ako zdravé jadro komunistickej strany porazilo oportunistov a revizionistov.
„Odpúšťame vám, súdruhovia. Odpúšťame, ale nezabúdame.“

A ešte dávno – takmer 300 rokov – pred Vasiľom tieto slová vyriekol francúzsky kardinál Richelieu. Šedá či červená eminencia francúzskeho kráľa Ľudovíta XIII.-teho. Kardinál sa vyznačoval intrigánstvom, mocibažnivosťou, pomstychtivosťou, vierolomnosťou a zákulisnými manipuláciami.

No a teraz tu máme ďalšieho veľkého štátnika  a dejateľa. Giganta myslenia.
Igor Pomätenovič ONaNO, malokarpatský génius.

Môžeme sa len nádejať, že politická kariéra Igorova nebude trvať tak dlho, ako kardinálova (skoro 30 rokov) či Vasiľova (takmer 20 rokov). Jeden rok by hádam aj stačilo.

 

OČKOVANCI A PREKONANCI

20.11.2021

Je to jasné. Treba nám rozšíriť slovnú zásobu. Slovník slovenského jazyka. Počas pandémie Covidu sa v tzv. úradnej reči dnes už veľmi často objavuje slovné spojenie označujúce človeka, ktorý je zaočkovaný (proti COVIDu) a potom ďalšiu veľkú skupinu jedincov, ktorí chorobu (COVID) prekonali. Viacslovné formulácie označujúce takýchto jednotlivcov sú dosť [...]

Matovič – inficovaný, zmyslov zbavený

17.04.2021

Znova som raz zhrešil. Porušil som svoju vlastnú prísahu. A zasa som raz sledoval tlačovú besedu nášho spasiteľa. Deväťbolestného Jegora Pomätenoviča ONaNO-a, patróna Slovenska. Nechcem teraz rozoberať obsah a formu jeho vyhlásení ani to, prečo zasa tak vystrájal. Mňa zaujal najmä jeho aktuálny zdravotný stav. Chudáčik. Mal oči plné sĺz a ústa plné nenávisti a [...]

Počuli sme slovo blázna 2

28.03.2021

Čítanie z Knihy mnohých tvári svätého Jegora Pomäteného, verš dvanásty. .. a tma bola nad priepasťou a duch Pomätený vznášal sa nad vodami. I riekol Jegor Pomätený „Urobme človeka na môj obraz“. A stalo sa tak. „A urobme ešte viac ľudí. Obyčajných ľudí.“ I stalo sa tak. A videl Jegor, že je to dobré. A nastal večer, a nastalo [...]

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

johanpp

Všetci nemôžu byť filozofmi, ale každý by mal vo vlastnom záujme aspoň desať minút denne rozmýšľať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 413669x
Priemerná čítanosť článkov: 6894x

Autor blogu

Kategórie