Založ si blog

Čo sme komu urobili ? !

 

Panebože, čo sme komu urobili, že nás takto tresceš?!
Súdruhovia, prečo?!

Keď som pred niekoľkými rokmi odišiel na zaslúžený odpočinok, tak som sa nádejal, že ďalšie roky, ktoré ma ešte prípadne čakajú, prežijem v ústraní, v pokoji a bez nadmerného trápenia.
Že ja osobne, ale aj celá naša slovenská spoločnosť, máme už to najhoršie za sebou – aspoň pokiaľ ide o našich najvyšších vládnych a ústavných činiteľov.
Že naša republika sa už nebude zmietať v záchvatoch fanatizmu všetkých smerov a orientácií – od jednej krajnosti k druhej.
Všakovakí tí mečiari, migaši, mikloši, magvaši a podobní loptoši nás už viac nebudú mátať zo sna.

Veľkokalibroví demagógovia, veľkohubí táraji, klamári a podvodníci, polepšení mafiáni aj rýchlozbohatlíci-ľudomili, mocibažní pomätenci a neuspokojené exhibicionistky už viac nebudú z parlamentných lavíc či vládnych kresiel ohrozovať naše majetky, zdravie a životy. A že aj tí najnenažratejší podvodníci a zlodeji v štátnych úradoch a inštitúciach sú už dosýta vykŕmení alebo už od prežratia praskli.
Že už nenaletíme sľubom samozvaných spasiteľov a falošných prorokov. Veď predsa slovenský národ – dnes už samozrejme aj vrátane národnostných menšín, marginalizovaných skupín a skupín inej orientácie či sociálnej vylúčenosti, teda že tento náš bohabojný ale nebojácny pospolitý ľud mňa nevynímajúc už dozrel, precitol, poučil sa z ťažkých omylov a vyrástol z mladíckej nerozvážnosti a revolučnej pochabosti. Že už pominul ošiaľ budovania nového štátu a jeho medzinárodného zviditeľňovania a začleňovania, ošiaľ, ktorým sa dala či mala zakryť všakovaká dobre premyslená korupcia a zlodejina.

Aký som bol len naívny. Zasa.

V najnevhodnejšej dobe, v kritickom momente ľudstva, v čase celosvetovej pandémie, na úsvite hlbokej hospodárskej krízy sa nám tu zasa zjavil spasiteľ a génius. Malokarpatský génius. Ďalší.
Nepredvídateľný, neovládateľný, fotogenický. Samoľúby, samostredný a výrečný. Všadeprítomný a vševedúci. Vševysvetľujúci.
Elegantný. S maskou. S elegantnou čiernou maskou. Hlasitý. Dojatý, uplakaný.

Ale prečo? Čo sme komu urobili? Prečo práve my?

A prečo práve teraz?

Panebože, súdruhovia – prečo!??

OČKOVANCI A PREKONANCI

20.11.2021

Je to jasné. Treba nám rozšíriť slovnú zásobu. Slovník slovenského jazyka. Počas pandémie Covidu sa v tzv. úradnej reči dnes už veľmi často objavuje slovné spojenie označujúce človeka, ktorý je zaočkovaný (proti COVIDu) a potom ďalšiu veľkú skupinu jedincov, ktorí chorobu (COVID) prekonali. Viacslovné formulácie označujúce takýchto jednotlivcov sú dosť [...]

Matovič – inficovaný, zmyslov zbavený

17.04.2021

Znova som raz zhrešil. Porušil som svoju vlastnú prísahu. A zasa som raz sledoval tlačovú besedu nášho spasiteľa. Deväťbolestného Jegora Pomätenoviča ONaNO-a, patróna Slovenska. Nechcem teraz rozoberať obsah a formu jeho vyhlásení ani to, prečo zasa tak vystrájal. Mňa zaujal najmä jeho aktuálny zdravotný stav. Chudáčik. Mal oči plné sĺz a ústa plné nenávisti a [...]

Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte.

28.03.2021

„Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte!“ Povedal svojho času Vasiľ Biľak – blahej pamäti. Bolo to po tzv. normalizácii, krátko po tom, ako zdravé jadro komunistickej strany porazilo oportunistov a revizionistov. „Odpúšťame vám, súdruhovia. Odpúšťame, ale nezabúdame.“ A ešte dávno – takmer 300 rokov – pred Vasiľom tieto slová [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

johanpp

Všetci nemôžu byť filozofmi, ale každý by mal vo vlastnom záujme aspoň desať minút denne rozmýšľať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 413269x
Priemerná čítanosť článkov: 6888x

Autor blogu

Kategórie