Založ si blog

Čo sa vykľulo z vládneho šuflíka

Úradujúci predseda vlády Slovenskej republiky vyhotovil a sprístupnil na sociálnej sieti fotografiu obsahu jedného šuflíka z ubytovne (asi spálne)  vládnej rezidencie, kde momentálne pracuje. (Teda mal by pracovať a nie lašovať po šuflíkoch a zásuvkách).

Myslím si, že I. Matovič pri tomto infantilnom, úbohom a psychopatickom obrázku šuflíka Úradu vlády SR, ktorý aj sám oklasifikoval (odtajnil) a okomentoval, urobil ako PREDSEDA VLÁDY Slovenskej republiky úžasnú a v medzinárodnej diplomatickej praxi nevídanú vec. Veľmi tým uľahčil prácu všetkym diplomatom a tajným službám akreditovaným na Slovensku. Bežne sa cudzie ambasády, agenti a rôzni kultúrni či obchodní atašé iba s veľkymi obtiažami a s vysokými finančnymi nákladmi dostanú k tomu, aby získali fotografie obsahu šuflíka najvyššieho vládneho úradu a dostali sa tak k citlivým, dôverným a potenciálne diskreditačným až vydieračským informáciam priamo z interiéru vysokého ústavného činiteľa.Takéto dokumenty sú veľmi cenné pri spracovaní tzv. osobnostného profilu daného vysokopostaveného politika, a jeho emocionálnych, psychických, inteligenčných a mentálnych charakteristík. Keď si k tomu profesionálni zahraniční analytici pridajú všetky dokumentované (aj samodokumentované) informácie o tajnom nahrávaní si svojich politických partnerov a spolupracovnikov, o prekrúcaní a klamani v priamom prenose, o srdcervúcom plači počas vlastných tlačových konferencií, potom to majú kompletované a úplne jasné. A prakticky zadarmo a bezpracne.
Všetci okoliti susední ale aj vzdialenejší politici a premiéri, ktori by sa eventuálne mali s týmto našim jedincom osobne rozprávať či stretnúť, si to veľmi dobre rozmyslia a budú sa mu oblúkom vyhýbať. A ak sa tomu predsa len zo sliušnosti či z dôvodu medzinárodného záujmu či diplomatického protokolu (v rámci NATO či EU či V4) nebude dať vyhnúť, potom budú veľmi opatrní až ostražití. Nikdy totiž nebudú mať istotu, či si ich Igor náhodou nenahráva, nefotí, nefejsbukuje, nešmiruje ich mobil, šufíky, vrecká, či náhodou od nich nebude chcieť, aby išli na detektor lži.
Veľmi by ma zaujímal názor nášho súčasného ministra zahraničia na tieto sociálnosieťové výčiny nášho malokarpatského génia.
Jeho Blahorodie Igor Pomätenovič tvrdi, že nám všetky európske štáty závidia. Hovorí to tak, akoby nám závideli jeho osobne ako predsedu vlády. Myslím však, že všetci navôkol sú ohromení z toho, ako je možné, ze máme také dobré vysledky pokiaľ ide o doterajšie zvládanie epidémie koronavírusu napriek tomu, akého excentrickeho a psycholabilného máme už 6 týždňov premiéra. A závidia nám, že NAPRIEK TOMU (excentrikovi) náš národ, naši NAOZAJ OBYČAJNÍ ĽUDIA, to zatiaľ všetko znášajú relatívne v pohode. Trpezlivo, disciplinovane, zodpovedne.
Ale budú sa možno ešte všetci čudovať. Aj naša nekonečná trpezlivosť má svoje hranice.
Je také prislovie. Chráňte sa pred hnevom trpezlivého človeka!

OČKOVANCI A PREKONANCI

20.11.2021

Je to jasné. Treba nám rozšíriť slovnú zásobu. Slovník slovenského jazyka. Počas pandémie Covidu sa v tzv. úradnej reči dnes už veľmi často objavuje slovné spojenie označujúce človeka, ktorý je zaočkovaný (proti COVIDu) a potom ďalšiu veľkú skupinu jedincov, ktorí chorobu (COVID) prekonali. Viacslovné formulácie označujúce takýchto jednotlivcov sú dosť [...]

Matovič – inficovaný, zmyslov zbavený

17.04.2021

Znova som raz zhrešil. Porušil som svoju vlastnú prísahu. A zasa som raz sledoval tlačovú besedu nášho spasiteľa. Deväťbolestného Jegora Pomätenoviča ONaNO-a, patróna Slovenska. Nechcem teraz rozoberať obsah a formu jeho vyhlásení ani to, prečo zasa tak vystrájal. Mňa zaujal najmä jeho aktuálny zdravotný stav. Chudáčik. Mal oči plné sĺz a ústa plné nenávisti a [...]

Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte.

28.03.2021

„Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte!“ Povedal svojho času Vasiľ Biľak – blahej pamäti. Bolo to po tzv. normalizácii, krátko po tom, ako zdravé jadro komunistickej strany porazilo oportunistov a revizionistov. „Odpúšťame vám, súdruhovia. Odpúšťame, ale nezabúdame.“ A ešte dávno – takmer 300 rokov – pred Vasiľom tieto slová [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

johanpp

Všetci nemôžu byť filozofmi, ale každý by mal vo vlastnom záujme aspoň desať minút denne rozmýšľať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 413614x
Priemerná čítanosť článkov: 6894x

Autor blogu

Kategórie