Založ si blog

Mongoli píšu list Matovičovi

Kozáci písali list sultánovi.
Boľševici písali Chamberlainovi.
Slovenskí poľnohospodári píšu otvorený list Matovičovi.

A – ako sa nám podarilo zistiť z diplomatických kruhov – aj mongolskí poslanci Najvyššieho ľudového churalu napísali, odhlasovali a odoslali list na Slovensko. Demarš. Naše investigatívne centrum uverejňuje jeho plné znenie.

Titl.
Jegor Pomätenovič Oľanošvili
Do vlastných rúk!

Vaše Blahorodie Jegor Pomätenovič!
Tlačové agentúry ako aj naša diplomatická misia v Bratislave nás informovala, že Vaše Blahorodie nám diplomaticko-obchodnou cestou ponúka pôvodný slovenský pandemický plán na boj proti koronavírusu.
Sme si dobre vedomí toho, že ide o plán, ktorý na váš rozkaz mal počas svojho krátkeho vyhnanstva v dubajskej púšti vyhotoviť Váš službukonajúci vezír, bratislavsko-kaviarenský kalif Richard Jumdžáginovič Šušulyk. A z dôveryhodných zdrojov a aj z pera samotného Vášho Blahorodia vieme, že túto úlohu tento holohlavý pohansko-liberálny pes v stanovenom termíne nesplnil.

Ako si nepochybne Vaše Blahorodie uvedomuje a spomína, pred vyše sedemsto rokmi naše bratské vojská, naše slávne jazdectvo, ukoristilo a potom roky plienilo krajinu, ktorú momentálne má v koristnej držbe Vaše Blahorodie.

Vaše Blahorodie preto iste chápe, že predmetný artefakt (pandemický plán) takéhoto nízkeho pôvodu a ešte nižšej kvality, ktorý preto Vaše Blahorodie oprávnene nepovažovalo ani za hodný, aby na ňom nakrátko spočinulo svojim spanilým pohľadom, nemôže naša hrdá krajina, ktorú v Najvyššom ľudovom churale zastupujeme, za daných geopolitických a klimatických podmienok prijať.

Nakoľko však chápeme, v akej ťaživej pandemicko-psychopatickej situácii sa momentálne Vaše Blahorodie nachádza a aj vzhľadom na dlhotrvajúcu ťažkú chorobu, ktorou Vaše Vysokoblahorodie trpí a ktorá sa stále zhoršuje, sme sa uzniesli, že Vám pošleme dar.
Veríme, že Vaše Blahorodie tento dar prijme s potešením a radosťou, a že sa Vášmu Blahorodiu pri aktivitách s ním uľaví.
Dar posielame koňmo prostredníctvom jazdeckého diplomatického kuriéra v prílohe.

 

Znamenám sa v neskonalej úcte a končím s oblúbeným pozdravom Vášho Blahorodia
Nevesty, dobre bude!

 

Podpísaný:

Gengis Kublai-Changin, predseda prezídia najvyššieho ľudového churalu Mongolskej ľudovodemokratickej republiky, Ulan Bator

—-

Príloha: čiernobiely šikmooký koník (plugin hybrid, hojdací, vyrezávaný, materiál: slonovina-eben, intarzia, elektro, 220 V)

OČKOVANCI A PREKONANCI

20.11.2021

Je to jasné. Treba nám rozšíriť slovnú zásobu. Slovník slovenského jazyka. Počas pandémie Covidu sa v tzv. úradnej reči dnes už veľmi často objavuje slovné spojenie označujúce človeka, ktorý je zaočkovaný (proti COVIDu) a potom ďalšiu veľkú skupinu jedincov, ktorí chorobu (COVID) prekonali. Viacslovné formulácie označujúce takýchto jednotlivcov sú dosť [...]

Matovič – inficovaný, zmyslov zbavený

17.04.2021

Znova som raz zhrešil. Porušil som svoju vlastnú prísahu. A zasa som raz sledoval tlačovú besedu nášho spasiteľa. Deväťbolestného Jegora Pomätenoviča ONaNO-a, patróna Slovenska. Nechcem teraz rozoberať obsah a formu jeho vyhlásení ani to, prečo zasa tak vystrájal. Mňa zaujal najmä jeho aktuálny zdravotný stav. Chudáčik. Mal oči plné sĺz a ústa plné nenávisti a [...]

Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte.

28.03.2021

„Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte!“ Povedal svojho času Vasiľ Biľak – blahej pamäti. Bolo to po tzv. normalizácii, krátko po tom, ako zdravé jadro komunistickej strany porazilo oportunistov a revizionistov. „Odpúšťame vám, súdruhovia. Odpúšťame, ale nezabúdame.“ A ešte dávno – takmer 300 rokov – pred Vasiľom tieto slová [...]

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

johanpp

Všetci nemôžu byť filozofmi, ale každý by mal vo vlastnom záujme aspoň desať minút denne rozmýšľať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 413905x
Priemerná čítanosť článkov: 6898x

Autor blogu

Kategórie