Založ si blog

Matovič klame a zavádza – a zavadzia

Stále klame a zavádza. Odporne a vytrvalo.
Igor Pomätenovič (ONANO) zasa predvádza svoju typickú psychopatologickú taktiku. Klame, prekrúca a zavádza. Nič iné nevie. Ale zas toto vie veľmi dobre až bravúrne.
Najviac to teraz vidno na spôsobe, akým sa zbavuje svojej viny pri odmietnutí prísnejšieho lockdownu v decembri a za následný katastrofický vývoj pandémie na Slovensku. Jeho minister a služobník Marek Krajčí vtedy na základe jednoznačného odporučania odborníkov, konzília a pandemickej komisie predložil na zasadanie vlády návrh na okamžité sprísnenie lockdownu. Minister prosil a plakal (podľa jeho vlastných slov), ale svojich kolegov vo vláde VRÁTANE kolegov z OLANO (a teda aj vrátane predsedu) nepresvedčil. Za tento jeho rozumný a sebazáchovný návrh NEHLASOVALI.
Dnes, po tom ako pribudli tisíce mŕtvych, sa Pomätenovič vyhovára, že kvôli politikárčeniu svojich koaličných partnerov to vláda neschválila. Tvrdí, že títo koaliční zbabelci a prospechári to urobili kvôli svojim percentám preferencií a kvôli tomu, aby boli za „dobrých“. A že jemu (Pomätenovičovi) na rozdiel od nich vždy išlo o zdravie a životy ľudí.

Ale – ak by mu naozaj išlo primárne o životy a zdravie obyvateľov, bolo by bohato stačilo, keby ON osobne – a na jeho povel či pokyn aj všetci jeho (ONANO) ostatní ministri vo vláde hlasovali ZA návrh JEHO prosiaceho, klačiaceho a plačiaceho ministra zdravotníctva. Lenže on – psychofašista, klamár, diktátor a narcis, uprednostnil SVOJE osobné ješitné pohnútky (preferencie, politikárčenie) a svoj image vo verejnosti (resp. na Facebooku) pred životnými záujmami ľudí a štátu. Tejto malokarpatskej republiky, ktorej kvôli nepochopiteľnej hre osudu už rok rozkazuje. Niet očividnejšieho dôkazu toho, že ON OSOBNE NAJVIAC preferuje a ukája svoje osobné psychické a biologické potreby a pudy ako sú sebectvo, pomstychtivoť, túžba po moci, narcisizmus a diktátorstvo. A niečo také bezvýznamné, ako sú zdravie, životy a potreby naozaj obyčajných ľudí (nie potreby Obyčajných Ľudí a Nezávislých Osobností !) sú mu ukradnuté a využíva ich len ako trápnu zásterku na ospravedlňovanie svojich šialených nápadov a rozhodnutí.
Táto jeho osobná pandémia (diagnóza) je čoraz zrejmejšia veľkej väčšine ľudí vrátane tých, ktorí ho na začiatku podporovali, volili alebo s ním spolupracovali. Títo sklamaní a oklamaní neštastníci mu to nikdy neodpustia. Už mu neveria – a spolu s tými, ktorí mu nikdy neverili, ho ako autoritu už nikdy neuznajú. Jeho dôveryhodnosť medzi ľuďmi je minimálna, je zhruba na rovnakej úrovni ako dôveryhodnosť Kotlebu.
Preto sú všetky jeho verejné vyhlásenia, výzvy, vyhrážky či prosby (sic!) kontraproduktívne.

Aj keby teraz po tých všetkých klamstvách a prekrúcaniach, čo za ten rok napáchal, tvrdil nejakú zjavnú do očí bijúcu pravdu (napríklad, že 2+2=4), aj tak by mu už nikto neveril. A keď vyhlasuje nejaké nariadenia, príkazy či zákazy, tak väčšina ľudí už z princípu či inštinktívne bude robiť presný opak. Či už z racionálneho zdôvodneného protestu, alebo ako biologický podmienený reflex na jeho opakované lži a podvody.
Som presvedčený, že keby tie obmedzujúce nepríjemné vládne opatrenia a zákony, ktoré OBJEKTÍVNE počas pandémie pomáhajú a zmierňujú následky epidémie COVIDu, keby tieto nariadenia zvestoval či s pomocou grafov avizoval niekto iný ako tento psychopat – niekto neutrálny, normálny, mentálne stabilný či aspoň ako-tak dôveryhodný, potom by situácia bola oveľa lepšia. Ľudia by oveľa viac týmto opatreniam verili a dodržiavali ich.
Matovič ZAVADZIA. Prekáža tomu, aby sa ľudia začali správať racionálne a zodpovedne.
Matovič zavadzia zdravému rozumu aj vedeckým poznatkom. Triezvemu uvažovaniu a disciplíne. Svojim šialenstvom a anarchiou nakazil a inšpiroval veľa nevinných jednoduchých ľudí. A tí ho teraz nenávidia. Nakazení fanatizmom a nenávisťou už nedokážu racionálne a zodpovedne uvažovať a konať.

To nem dopadne dobre.

OČKOVANCI A PREKONANCI

20.11.2021

Je to jasné. Treba nám rozšíriť slovnú zásobu. Slovník slovenského jazyka. Počas pandémie Covidu sa v tzv. úradnej reči dnes už veľmi často objavuje slovné spojenie označujúce človeka, ktorý je zaočkovaný (proti COVIDu) a potom ďalšiu veľkú skupinu jedincov, ktorí chorobu (COVID) prekonali. Viacslovné formulácie označujúce takýchto jednotlivcov sú dosť [...]

Matovič – inficovaný, zmyslov zbavený

17.04.2021

Znova som raz zhrešil. Porušil som svoju vlastnú prísahu. A zasa som raz sledoval tlačovú besedu nášho spasiteľa. Deväťbolestného Jegora Pomätenoviča ONaNO-a, patróna Slovenska. Nechcem teraz rozoberať obsah a formu jeho vyhlásení ani to, prečo zasa tak vystrájal. Mňa zaujal najmä jeho aktuálny zdravotný stav. Chudáčik. Mal oči plné sĺz a ústa plné nenávisti a [...]

Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte.

28.03.2021

„Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte!“ Povedal svojho času Vasiľ Biľak – blahej pamäti. Bolo to po tzv. normalizácii, krátko po tom, ako zdravé jadro komunistickej strany porazilo oportunistov a revizionistov. „Odpúšťame vám, súdruhovia. Odpúšťame, ale nezabúdame.“ A ešte dávno – takmer 300 rokov – pred Vasiľom tieto slová [...]

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

johanpp

Všetci nemôžu byť filozofmi, ale každý by mal vo vlastnom záujme aspoň desať minút denne rozmýšľať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 413331x
Priemerná čítanosť článkov: 6889x

Autor blogu

Kategórie