Založ si blog

Rýchly spoľahlivý domáci testovací kit na koronavírus

Pred dvoma dňami som tu uverejnil príspevok ,  kde som neviazane diskutoval otázku tzv. rýchlych testov (R-testy) na koronavírus a ich užitočnosť, vhodnosť a spoľahlivosť. Vyjadril som tam aj svoj názor na absolútnu nekvalifikovanosť a hrubé zavádzanie, ktoré k rýchlotestom opakovane emitoval do verejného priestoru náš adiabatický predseda a malokarpatský génius Igor.

Dnes, 28.3.2020 bola v britskych novinach The Telegraph zverejnená zásadná informácia o nových domácich testovacích kitoch (R-testoch) vyvinutých a vyrábaných masovo v UK. Ide o veľmi rýchly a veľmi presný test dodávaný ako tzv. domáci kit (na spôsob tehotenského testu). Dokáže si ho vykonať každý aj sám, výsledok je známy do 15 minút. Pohodlnosť, spoľahlivosť, dostupnosť a efektívnosť tohto R-testu je prakticky rovnaká ako pri genetických testoch (G-testy) nehovoriac o nákladoch, rýchlosti a cene takéhoto testovania. Britské úrady a zdravotníctvo (NHS)  chcú tieto R-testy masovo začať používať v najbližších dňoch – od budúceho týždňa. Uvažuje sa o vykonávaní stotisíc takýchto testov DENNE. Samotná britská vláda si objednala a už zakúpila 3,5 milióna takýchto testov.

Kto vie po anglicky, odporúčam si prečítať jasné až polopatistické odpovede na všetky podstatné otázky k týmto testom tu:

https://www.telegraph.co.uk/news/2020/03/28/coronavirus-covid-19-home-antibody-test-kits/

Veľmi podobný vývoj s R-testami sa deje aj v USA, Nemecku, Rakúsku, predtým v Južnej Kórey, Číne a inde.

OČKOVANCI A PREKONANCI

20.11.2021

Je to jasné. Treba nám rozšíriť slovnú zásobu. Slovník slovenského jazyka. Počas pandémie Covidu sa v tzv. úradnej reči dnes už veľmi často objavuje slovné spojenie označujúce človeka, ktorý je zaočkovaný (proti COVIDu) a potom ďalšiu veľkú skupinu jedincov, ktorí chorobu (COVID) prekonali. Viacslovné formulácie označujúce takýchto jednotlivcov sú dosť [...]

Matovič – inficovaný, zmyslov zbavený

17.04.2021

Znova som raz zhrešil. Porušil som svoju vlastnú prísahu. A zasa som raz sledoval tlačovú besedu nášho spasiteľa. Deväťbolestného Jegora Pomätenoviča ONaNO-a, patróna Slovenska. Nechcem teraz rozoberať obsah a formu jeho vyhlásení ani to, prečo zasa tak vystrájal. Mňa zaujal najmä jeho aktuálny zdravotný stav. Chudáčik. Mal oči plné sĺz a ústa plné nenávisti a [...]

Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte.

28.03.2021

„Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte!“ Povedal svojho času Vasiľ Biľak – blahej pamäti. Bolo to po tzv. normalizácii, krátko po tom, ako zdravé jadro komunistickej strany porazilo oportunistov a revizionistov. „Odpúšťame vám, súdruhovia. Odpúšťame, ale nezabúdame.“ A ešte dávno – takmer 300 rokov – pred Vasiľom tieto slová [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

johanpp

Všetci nemôžu byť filozofmi, ale každý by mal vo vlastnom záujme aspoň desať minút denne rozmýšľať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 413364x
Priemerná čítanosť článkov: 6889x

Autor blogu

Kategórie