Založ si blog

Na čo sú nám rýchlotesty ?

Vieme, jasné, že vieme. Veď nám to všetkým v televízii jasne povedali naši dvaja najvyšší ústavní činitelia. Jeho blahorodie malokarpatský génius Igor a  jeho vysokoblahorodie veľkofatranský veľkorodič Boris. Vravia, že sú nám na dve veci. Z toho tá prvá sa nedá verejne pomenovať.

Ale je to naozaj tak?

Nemeckí vedci a epidemiológovia najnovšie navrhujú v najbližších týždňoch použiť v Nemecku státisíce týchto rýchlotestov (R-testy), ktoré zisťujú prítomnosť protilátok na COVID-18. Ľudia, ktorí by boli pri týchto testoch pozitívni, teda mali by v krvi protilátky proti koronavírusu, by dostali niečo ako očkovací preukaz (kartu) či certifikát imunity, čo by pre nich znamenalo, že by mohli byť vyňatí prakticky zo všetkých obmedzení týkajúcich sa koronavírusu. Boli by považovaní za imúnnych so všetkými z toho vyplývajúcimi dôsledkami a slobodami.

Veľmi podobne uvažujú aj v Británii, kde už aj za týmto účelom rozbehli výrobu niekoľkých miliónov rýchlotestov v prvom rade pre zdravotníkov ale aj bežných občanov.

Na toto sú im rýchlotesty? Hlupáci. Hehe!

A nám sú teda načo? Veď vieme. Na dve veci.

 


Doplnené 1.4.2020

Podľa dnešných informácií idú v Čechách v najbližších dňoch spustiť testovanie obyvateľov R-testami – a to cielene v určitej lokalite, ale aj štatisticky reprezentatívnym výberom v Prahe. Pôjde o niekoľko tisíc testov – vid https://www.lidovky.cz/domov/prymula-chysta-plosny-test-na-koronavirus-u-vzorku-populace-pouziji-se-rychlotesty.

Testování reprezentativního vzorku populace na koronavirus se bude týkat 5000 obyvatel Prahy. Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula to ve středu řekl České televizi (ČT). Chce tak zjistit promořenost, tedy podíl nakažených mezi obyvateli Česka.

Rychlotesty, které zjišťují hladinu protilátek v těle po nákaze koronavirem, podle něj budou využity v okolí Litovle na Olomoucku. „Chtěli bychom je použít také pro pracovníky v sociálních službách. Máme v plánu je v pravidelných turnusech používat, abychom byli schopni otestovat tyto pracovníky,“ poznamenal ministr.

OČKOVANCI A PREKONANCI

20.11.2021

Je to jasné. Treba nám rozšíriť slovnú zásobu. Slovník slovenského jazyka. Počas pandémie Covidu sa v tzv. úradnej reči dnes už veľmi často objavuje slovné spojenie označujúce človeka, ktorý je zaočkovaný (proti COVIDu) a potom ďalšiu veľkú skupinu jedincov, ktorí chorobu (COVID) prekonali. Viacslovné formulácie označujúce takýchto jednotlivcov sú dosť [...]

Matovič – inficovaný, zmyslov zbavený

17.04.2021

Znova som raz zhrešil. Porušil som svoju vlastnú prísahu. A zasa som raz sledoval tlačovú besedu nášho spasiteľa. Deväťbolestného Jegora Pomätenoviča ONaNO-a, patróna Slovenska. Nechcem teraz rozoberať obsah a formu jeho vyhlásení ani to, prečo zasa tak vystrájal. Mňa zaujal najmä jeho aktuálny zdravotný stav. Chudáčik. Mal oči plné sĺz a ústa plné nenávisti a [...]

Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte.

28.03.2021

„Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte!“ Povedal svojho času Vasiľ Biľak – blahej pamäti. Bolo to po tzv. normalizácii, krátko po tom, ako zdravé jadro komunistickej strany porazilo oportunistov a revizionistov. „Odpúšťame vám, súdruhovia. Odpúšťame, ale nezabúdame.“ A ešte dávno – takmer 300 rokov – pred Vasiľom tieto slová [...]

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

johanpp

Všetci nemôžu byť filozofmi, ale každý by mal vo vlastnom záujme aspoň desať minút denne rozmýšľať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 413638x
Priemerná čítanosť článkov: 6894x

Autor blogu

Kategórie