Založ si blog

Liečba národa

I9-PS.

Náš slovenský národ je napadnutý vážnou nákazlivou chorobou. Podobne ako iné národy dnes aj v minulosti. Nutne potrebuje liečbu. Liek alebo vakcínu. Niečo, čo zvýši odolnosť ľudí voči tejto nákaze. Zníží citlivosť a tým aj zraniteľnosť obyčajných ľudí.

Potrebuje účinný desenzibilizačný a imunizujúci prostriedok – agens.

Takýto prostriedok tu dnes máme. I9-PS (viď príbalový leták nižšie).


I9-PS – 0,5% audiovizuálna aerodisperzia – príbalový leták

I9-PS : Igor deväťbolestný – patrón Slovenska (účinná látka)

Pozorne si prečítajte celú písomnú informáciu predtým, ako začnete používať tento liek, pretože obsahuje pre vás dôležité informácie. Vždy používajte tento liek presne tak, ako je to uvedené v tejto písomnej informácii alebo ako vám povedal váš lekár alebo lekárnik.
Túto písomnú informáciu si uschovajte. Možno bude potrebné, aby ste si ju znovu prečítali.
Ak sa u vás vyskytne akýkoľvek vedľajší účinok, obráťte sa na svojho lekára alebo lekárnika. To sa týka aj akýchkoľvek vedľajších účinkov, ktoré nie sú uvedené v tejto písomnej informácii. Pozri časť 4.
Ak sa do 7 dní nebudete cítiť lepšie alebo sa budete cítiť horšie, musíte sa obrátiť na lekára.

V tejto písomnej informácii sa dozviete:
1. Čo je I9-PS a na čo sa používa
2. Čo potrebujete vedieť predtým, ako použijete I9-PS
3. Ako používať I9-PS
4. Možné vedľajšie účinky
5. Obsah balenia a ďalšie informácie

1. Čo je I9-PS a na čo sa používa

I9-PS patrí do skupiny liekov nazývaných antifanatiká a antipopulistiká.

Igor deväťbolestný – patrón Slovenska, účinný agens lieku, je látka blokujúca FP-receptory (fanatické a populistické) a pôsobiaca desenzibilizačne a imunizačne s pomerne dlhým biologickým polčasom (cca 24 hodín). Liek je určený na liečbu populizmu, fanatizmu a demagógie.

2. Čo potrebujete vedieť predtým, ako použijete I9-PS
Nepoužívajte I9-PS , ak ste alergický na klamstvo, masmediálnu manipuláciu, trnavské nárečie, alebo na ktorúkoľvek z ďalších zložiek tohto lieku (uvedených v časti 5).

Deti a dospievajúci
Liek nepodávajte deťom do 6 rokov.

Tehotenstvo, dojčenie a plodnosť
Ak ste tehotná alebo dojčíte, ak si myslíte, že ste tehotná alebo ak plánujete otehotnieť, poraďte sa so svojím lekárom alebo lekárnikom predtým, ako začnete používať tento liek. Z dôvodu nedostatočného dôkazu bezpečného podania sa liek I9-PS nemá podávať ženám v prvých troch meciacoch tehotenstva a počas dojčenia.

Vedenie ľudí, vozidiel a obsluha strojov
Liek výrazne negatívne ovplyvňuje schopnosť viesť ľudí, vozidlá a obsluhovať stroje s výnimkou parných valcov a manipulačných vozíkov.

3. Ako používať I9-PS – dávkovanie.
Vždy používajte tento liek presne tak, ako je to uvedené v tejto písomnej informácii alebo ako vám povedal váš lekár alebo lekárnik.
Pokiaľ nie je určené inak, vstrebáva sa 2-krát denne 1 dávka lieku I9-PS – a to vo forme tlačovej konferencie agensa – Igora deväťbolestného – patróna Slovenska, najlepšie nalačno ráno a večer. Môže ísť o priamy prenos prostredníctvom televízneho alebo rozhlasového vysielania, ako aj vstrebávanie zo záznamu (tzv. streaming) zo sociálnych sietí, podcastov, webových stránok a profilov. Liek sa má aplikovať pri vzpriamenej polohe hlavy.
I9-PS aerodisperzia sa môže používať až do odznenia ťažkostí. Je vhodná aj na dlhodobé používanie.

Spôsob podávania
1. Pred začiatkom tlačovej konferencie si dôkladne umyte ruky mydlom alebo alkoholom a vypláchnite ústa čistou vodou. Nasaďte si rúško alebo masku.
2. Pripravte sa na to, že tlačová konferencia môže začať oveľa neskôr ako bola avizovaná. Ak sa nezačne do 2 hodín po avizovanom čase, použite hociktorú
staršiu tlačovú konferenciu zo záznamu (web, podcast, sociálne siete).
3. Ak patríte do rizikovej skupiny, tesne predtým, ako na vás začne agens (Igor deväťbolestný – patrón Slovenska) pôsobiť alebo pri prvých príznakoch jeho pôsobenia aplikujte svoje dôležité lieky na vaše iné chronické choroby (hypertenzia, úzkosť, obezita, alkoholizmus, paranoja, maniodepresívna psychóza, bipolárna porucha a pod.). Hlavu pri tom nezakláňajte ale ju držte vo vzpriamenej polohe.
4. Počas aktívneho vstrebávania lieku (počas tlačovky) nepite, nejedzte ani nenadávajte. Nepľujte na obrazovku. Pokiaľ je to možné, nerozprávajte ani nekašlite. Netraste sa. Stojte pokojne. Nevyskakujte.
5. Po skončení aktívneho vstrebávania agensa použite podľa potreby WC.

4. Možné vedľajšie účinky
Tak ako všetky lieky, aj tento liek môže spôsobovať vedľajšie účinky, hoci sa neprejavia u každého.
Najčastejšie sa vyskytuje žalúdočná nevoľnosť spojená s napínaním (nauzeou) a vracaním. Možné sú aj hnačky (flatulencia). V takomto prípade je pre pacientov so slabším žalúdkom vhodné aplikovať inú liekovú formu ako napríklad rektálne čípky.
V zriedkavých prípadoch sa môže následkom dlhodobejšieho vstrebávania agensa vytvoriť závislosť (zapríčinená nesprávnou aplikáciou napr. zaklonením hlavy dozadu).

Hlásenie vedľajších účinkov
Ak sa u vás vyskytne akýkoľvek vedľajší účinok, obráťte sa na svojho lekára alebo lekárnika. To sa týka aj akýchkoľvek vedľajších účinkov, ktoré nie sú uvedené v tejto písomnej informácii. Vedľajšie účinky môžete hlásiť aj priamo na národné centrum hlásenia uvedené v Prílohe V.* Hlásením vedľajších účinkov môžete prispieť k získaniu ďalších informácií o bezpečnosti tohto lieku.

5. Obsah balenia a ďalšie informácie

Čo I9-PS obsahuje
Liečivo je malokarpatský génius Igor deväťbolestný – patrón Slovenska. Jedna jednorazová uvoľnená dávka (tlačová konferencia) obsahuje priemerne 108 minút odolnosti voči demagógii, fanatizmu, klamstvu a populizmu.

Ďalšie zložky sú: hystéria, narcisizmus, bezvodá kyselina citrónová, slzy (chlorid sodný, čistená voda).

Ako vyzerá I9-PS a obsah balenia
I9-PS vyzerá na prvý pohľad celkom dobre. Je to číry histerión bezfarebný až takmer bezfarebný agens.

Veľkosť balenia: 181 cm.

Držiteľ rozhodnutia o registrácii
OĽANO, s.r.o., Trnava, Slovakia

Výrobca:
Markiza, s.r.o., RTVS, Facebook, Sme, Dennik N, Joj s.r.o., Nový čas, Aktuality.sk

OČKOVANCI A PREKONANCI

20.11.2021

Je to jasné. Treba nám rozšíriť slovnú zásobu. Slovník slovenského jazyka. Počas pandémie Covidu sa v tzv. úradnej reči dnes už veľmi často objavuje slovné spojenie označujúce človeka, ktorý je zaočkovaný (proti COVIDu) a potom ďalšiu veľkú skupinu jedincov, ktorí chorobu (COVID) prekonali. Viacslovné formulácie označujúce takýchto jednotlivcov sú dosť [...]

Matovič – inficovaný, zmyslov zbavený

17.04.2021

Znova som raz zhrešil. Porušil som svoju vlastnú prísahu. A zasa som raz sledoval tlačovú besedu nášho spasiteľa. Deväťbolestného Jegora Pomätenoviča ONaNO-a, patróna Slovenska. Nechcem teraz rozoberať obsah a formu jeho vyhlásení ani to, prečo zasa tak vystrájal. Mňa zaujal najmä jeho aktuálny zdravotný stav. Chudáčik. Mal oči plné sĺz a ústa plné nenávisti a [...]

Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte.

28.03.2021

„Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte!“ Povedal svojho času Vasiľ Biľak – blahej pamäti. Bolo to po tzv. normalizácii, krátko po tom, ako zdravé jadro komunistickej strany porazilo oportunistov a revizionistov. „Odpúšťame vám, súdruhovia. Odpúšťame, ale nezabúdame.“ A ešte dávno – takmer 300 rokov – pred Vasiľom tieto slová [...]

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

johanpp

Všetci nemôžu byť filozofmi, ale každý by mal vo vlastnom záujme aspoň desať minút denne rozmýšľať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 413950x
Priemerná čítanosť článkov: 6899x

Autor blogu

Kategórie