Založ si blog

Na čo sú nám rýchlotesty ?

Vieme, jasné, že vieme. Veď nám to všetkým v televízii jasne povedali naši dvaja najvyšší ústavní činitelia. Jeho blahorodie malokarpatský génius Igor a  jeho vysokoblahorodie veľkofatranský veľkorodič Boris. Vravia, že sú nám na dve veci. Z toho tá prvá sa nedá verejne pomenovať.

Ale je to naozaj tak?

Nemeckí vedci a epidemiológovia najnovšie navrhujú v najbližších týždňoch použiť v Nemecku státisíce týchto rýchlotestov (R-testy), ktoré zisťujú prítomnosť protilátok na COVID-18. Ľudia, ktorí by boli pri týchto testoch pozitívni, teda mali by v krvi protilátky proti koronavírusu, by dostali niečo ako očkovací preukaz (kartu) či certifikát imunity, čo by pre nich znamenalo, že by mohli byť vyňatí prakticky zo všetkých obmedzení týkajúcich sa koronavírusu. Boli by považovaní za imúnnych so všetkými z toho vyplývajúcimi dôsledkami a slobodami.

Veľmi podobne uvažujú aj v Británii, kde už aj za týmto účelom rozbehli výrobu niekoľkých miliónov rýchlotestov v prvom rade pre zdravotníkov ale aj bežných občanov.

Na toto sú im rýchlotesty? Hlupáci. Hehe!

A nám sú teda načo? Veď vieme. Na dve veci.

 


Doplnené 1.4.2020

Podľa dnešných informácií idú v Čechách v najbližších dňoch spustiť testovanie obyvateľov R-testami – a to cielene v určitej lokalite, ale aj štatisticky reprezentatívnym výberom v Prahe. Pôjde o niekoľko tisíc testov – vid https://www.lidovky.cz/domov/prymula-chysta-plosny-test-na-koronavirus-u-vzorku-populace-pouziji-se-rychlotesty.

Testování reprezentativního vzorku populace na koronavirus se bude týkat 5000 obyvatel Prahy. Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula to ve středu řekl České televizi (ČT). Chce tak zjistit promořenost, tedy podíl nakažených mezi obyvateli Česka.

Rychlotesty, které zjišťují hladinu protilátek v těle po nákaze koronavirem, podle něj budou využity v okolí Litovle na Olomoucku. „Chtěli bychom je použít také pro pracovníky v sociálních službách. Máme v plánu je v pravidelných turnusech používat, abychom byli schopni otestovat tyto pracovníky,“ poznamenal ministr.

OČKOVANCI A PREKONANCI

20.11.2021

Je to jasné. Treba nám rozšíriť slovnú zásobu. Slovník slovenského jazyka. Počas pandémie Covidu sa v tzv. úradnej reči dnes už veľmi často objavuje slovné spojenie označujúce človeka, ktorý je zaočkovaný (proti COVIDu) a potom ďalšiu veľkú skupinu jedincov, ktorí chorobu (COVID) prekonali. Viacslovné formulácie označujúce takýchto jednotlivcov sú dosť [...]

Matovič – inficovaný, zmyslov zbavený

17.04.2021

Znova som raz zhrešil. Porušil som svoju vlastnú prísahu. A zasa som raz sledoval tlačovú besedu nášho spasiteľa. Deväťbolestného Jegora Pomätenoviča ONaNO-a, patróna Slovenska. Nechcem teraz rozoberať obsah a formu jeho vyhlásení ani to, prečo zasa tak vystrájal. Mňa zaujal najmä jeho aktuálny zdravotný stav. Chudáčik. Mal oči plné sĺz a ústa plné nenávisti a [...]

Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte.

28.03.2021

„Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte!“ Povedal svojho času Vasiľ Biľak – blahej pamäti. Bolo to po tzv. normalizácii, krátko po tom, ako zdravé jadro komunistickej strany porazilo oportunistov a revizionistov. „Odpúšťame vám, súdruhovia. Odpúšťame, ale nezabúdame.“ A ešte dávno – takmer 300 rokov – pred Vasiľom tieto slová [...]

Peter Pellegrini a Ivan Korčok

Pellegrini vypočítal, že minul na kampaň menej ako Korčok, podľa TIS obaja minuli viac, ako priznali

07.05.2024 11:31

V prípade Pellegriniho Transparency odhaduje, že prekročil limit až o 250-tisíc eur, Korčok o 80-tisíc eur viac, ako umožňuje zákon.

Rusko, inaugurácia Vladimir Putin

Vladimir Putin pri okázalej slávnosti zložil prezidentský sľub

07.05.2024 11:20, aktualizované: 12:20

Putin pri okázalej inaugurácii v Kremli začne svoj piaty mandát na čele krajiny.

Adolf Hitler, bunker

V bývalom Hitlerovom bunkri v Poľsku našli ľudské pozostatky. Slúžil nacistom ako hlavný štáb

07.05.2024 11:09

Súdny lekár ich skúmal pod dozorom prokuratúry. Vyšetrovanie prerušili koncom marca pre nedostatok dôkazov o spáchaní trestného činu.

Azerbajdžan SR Baku premiér Fico návšteva

Fico na výjazde v Azerbajdžane: V paláci vybavil alternatívu ruského plynu, prúdiť má cez Ukrajinu

07.05.2024 10:25, aktualizované: 11:50

Aktualizujeme Kým Maďarsko sa s Azerbajdžanom dohodlo na dovoze plynu cez južnú trasu plynovodov, Slovenská vláda rozbehla rokovania o tom, že pôjde cez Ukrajinu.

johanpp

Všetci nemôžu byť filozofmi, ale každý by mal vo vlastnom záujme aspoň desať minút denne rozmýšľať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 414388x
Priemerná čítanosť článkov: 6906x

Autor blogu

Kategórie